Month: April 2022

Uleiul esential de brad balsam

Uleiul esential de brad balsam Abies balsamea(sursa: feeling, Austria)Uleiul de brad balsam proaspăt, lemnos, este ideal pentru parfumarea încăperii – pentru bunăstare și relaxare, precum și pentru un aer sănătos, proaspăt și curat în încăpere în timpul iernii.Uleiul de brad balsam de calitate organica are un parfum delicat, fin, lemnos, 6-8 picaturi in difuzor asigura …

Uleiul esential de brad balsam Read More »

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba (Simmondsia chinensis)   În aromaterapie folosim uleiurile vegetale, pentru dilutii, masaje sau cura intern.Uleiul de jojoba este superb pentru dilutii pentru ca mirosul lui este foarte suav si astfel nu acopera din parfumurile uleiurilor esentiale, de aceea se foloseste cu succes in amestecuri. Creste în deserturile din America, Mexic si Australia. Este …

Uleiul de jojoba Read More »

Uleiul esential de valeriana

Uleiul esential de valeriana   Nume botanic: valeriana officinalisPartea plantei: rădăcinăFamilia de plante: Valerianaceae (familia valerianelor)Tara de origine: PoloniaExtracție: distilare cu aburSinonim: eyeroot, trepied, iarbă vrăjitoare, moonrootCalitate: ulei esențial 100% naturalDiluare: ulei esențial purValeriana este o plantă cu tulpină lungă, cu flori albe până la purpuriu, a cărei rădăcină este de o importanță deosebită pentru …

Uleiul esential de valeriana Read More »

5 motive pentru care se merita sa folosesti uleiurile esentiale in cosmeticele naturale

Buna! Astazi iti voi spune 5 motive pentru care se merita sa folosesti uleiurile esentiale in cosmeticele naturale: 1. Ofera vindecare! In momentul cand tu aplici un sampon natural pe scalp sau un ulei de corp dupa duş sau o crema pe ten, ele te ajuta sa ai o piele sanatoasa. 2. Parfum natural! Produsele …

5 motive pentru care se merita sa folosesti uleiurile esentiale in cosmeticele naturale Read More »

Uleiul esential de kewra

Uleiul esential de kewra   Nume botanic: Pandanus odoratissimus L. Calitate: ulei esențial 100% natural Cultivare: creștere sălbatică Profilul parfumului: Inimă Partea plantei: flori Origine: India Chemotipuri principale: (INCI) metil fenetil eter, terpinen-4-ol   Kewra ne susține să ne deschidem, să renunțăm la ceea ce ne restricționează. Kewra ne oferă mai mult spațiu, ne echipează …

Uleiul esential de kewra Read More »

Uleiul din seminte de marar

Uleiul din seminte de marar Anethum graveolens (Sursa: feeling) Nume botanic: Anethum graveolens Partea plantei: sămânță Familia de plante: Umbelliferae/Apiaceae Tara de origine: Germania Extracție: extracție cu dioxid de carbon Sinonim: Peudecanum graveolens Calitate: ulei esențial 100% natural Diluare: ulei esențial pur Uleiul de mărar natural, esențial, este în general considerat a fi foarte apetisant, …

Uleiul din seminte de marar Read More »

Uleiul esential de cafea

Uleiul esential de cafea Nume botanic: Coffea arabica Partea plantei: sămânță Familia de plante: Rubiaceae Țara de origine: India Extracție: extracție cu dioxid de carbon Calitate: ulei esențial 100% natural Diluare: ulei esențial pur Coffea arabica provine din pădurile montane umede de ploaie din Etiopia. Planta este un ornament veșnic verde atractiv pentru grădinile fără …

Uleiul esential de cafea Read More »

Uleiul esential de Ashwagandha

Nume botanic: Withania somnifera Partea plantei: rădăcină Familia de plante: Solanaceae Țara de origine: India Extracție: extracție cu dioxid de carbon Sinonim: boabe adormite, Ashwagandha, Ashvaganda, cireșe de iarnă, ginseng, rădăcină de cal, Jangida, Kuthmithi Calitate: ulei esențial 100% natural Diluție: 20:80 în alcool Uleiul esential de Ashwagandha, cunoscut și sub denumirea de ginseng indian, …

Uleiul esential de Ashwagandha Read More »