Balsam – Rose of Sharon

Traim într-o perioada cu virusi si multi cautam sa ne protejam din toate partile.

Si ce altceva mai important este decat buzele prin care virusii intra cel mai rapid si sigur?

Astfel m-am gandit ce benefic este un balsam natural creat cu produse din natura, antiviral.

Acest balsam, l-am numit Rose of Sharon, pentru ca este creat cu acest ulei care îi poarta numele, el fiind cunoscut sub numele de cistus – cistus ladaniferus.

Uleiul de cistus ladaniferus este un puternic ulei esential antiviral, un ulei scump, valoros, folosit des in aromaterapie împotriva virusilor.

Frunzele de cistus se folosesc in ceaiul antiviral si se gasesc destul de greu, este si scump, astfel ca eu am cumparat aceasta planta si o am in casa beneficiind de frunzele antivirale in ceai.

În poza de mai jos se pot vedea frunzele de cistus.

 

Acest balsam este usor de facut, ai nevoie de doar 4 ingrediente naturale. Nu contine conservanti, parabeni sau coloranti. Este pur natural.

Untul de cacao are un parfum subtil de cacao, este de culoare galbenă și, datorită proprietăților sale de îngrijire a pielii, este un ingredient clasic în produsele de îngrijire corporală complet naturale. Untul de cacao este foarte asemănător cu grăsimea pielii umane și, prin urmare, își poate folosi acizii grași pentru a umple micile fisuri ale pielii.

Punctul de topire al untului de cacao este de aproximativ 34 ° C. Este folosit la producerea de rujuri, unguente, săpunuri, aditivi pentru baie, creme pentru piele etc.  Untul de cacao face pielea moale și este ideal pentru pielea stresată și uscată.

Ingredientele cerii de albine sunt mineralele, vitamina A și amestecuri valoroase de esteri; este îngrijitor de piele, protejează pielea, antibiotic, prietenos cu pielea. În creme, este folosit în principal pentru a proteja pielea crăpată, uscată și stresată.

 

 

Uleiul de migdale dulci este deosebit de prietenos cu pielea, are un efect de netezire și hrănire și este foarte bine absorbit de piele. Este potrivit pentru îngrijirea pielii sensibile, aspre și uscate.

Uleiul esential Rose of Sharon (cistus ladaniferus)  este deosebit de util în situații de urgență, răni și tăieturi cu sângerări abundente. Are un efect foarte îngrijitor și regenerant asupra pielii. Posibilele utilizări sunt așadar foarte diverse și variază de la utilizarea profilactică în sectorul îngrijirii (de exemplu escare, înroșirea pielii din cauza frecării, mâncărimii) până la boli de piele precum neurodermatita, psoriazisul, boli fungice și amestecuri de răsfăț pentru mai multă căldură a inimii, a sinelui – increderea si capacitatea de a avea grija de a darui.

Este un puternic antiviral care lupta impotriva virusilor oferind protectie naturala.

Acest trandafir de stâncă si este floarea denumită „trandafirul lui Sharon”. (Cântarea lui Solomon 2:1)

Nu este inrudita cu trandafirul (rosa damascena).

Cunoscut ca si trandafir de stânca, este o floare salbatica, ce a crescut mii de ani pe câmpiile Sharonului, la vest de Ierusalim.

Uleiul esential de cistus este un puternic stabilizant al sitemului imunitar. Se foloseste in masaje, bai si in bolile autoimmune. Datorita efectului sau antibacterial si antiviral, este folosit in bai, balsam de buze, spray de corp si inhalatii in tratarea rubeolei, scarlatina, varicela si tuse convulsiva.

 

 

Pentru a crea acest balsam ai nevoie de

  • 10 gr unt de cacao
  • 5 gr ulei de migdale
  • 5 gr ceara de albine sau jojoba
  • 3 picaturi de ulei esential de Rose of Sharon
  • 3 recipiente de 5 ml pentru balsam sau un borcanas de 15 ml

Se topesc pe abur ceara si untul. Dupa ce s-au topit se adauga uleiul vegetal de migdale si se amesteca putin, apoi se ia de pe foc. Se lasa 5 secunde apoi se adauga picaturile de ulei esential si se amesteca. Se pune compozitia in recipiente si se lasa cateva ore la racit.

Se aplica ori de cate ori este nevoie pentru îngrijirea buzelor si protectie de virusi.

 

Multa bucurie la crearea balsamului!

 

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published.