Care sunt uleiurile esentiale interzise intern?

Care sunt uleiurile esentiale interzise intern?

 

Astazi vom discuta un alt subiect, despre uleiurile esentiale care nu se iau intern, dar se pot aplica pe piele de ex. sau se pot folosi in alt mod.
Pentru ca multi ma intreaba daca se iau uleiurile intern, astazi va voi spune care uleiuri se iau si care nu.
Avand in vedere ca exista producatori care dilueaza uleiurile esentiale cu tot felul de dilutii, precum motorina sau petrol, uleiuri vegetale, totul pentru valabilitate, cantitate si business.
Binenteles, ca sa poti deosebi aceasta dilutie trebuie sa fii un expert si sa ai mirosul antrenat sau sa cunosti detaliile legilor europene.
Mai exista uleiurile esentiale diluate in jojoba pe care nu le putem lua intern. Exista firme nemtesti care vand astfel de uleiuri. Asta nu inseamna ca nu sunt bune sau nu sunt de calitate.
Uleiul de jojoba chiar daca este un ulei vegetal, este de fapt o ceara fluida care, tinuta la rece (de ex. in frigider) se intareste si se foloseste doar in cosmetice. De aceea uleiurile esentiale diluate in ulei vegetal de jojoba nu se iau intern.
Exista uleiuri esentiale obtinute si unele diluate cu/in alcool, cum ar fi extractul de vanilie. Acestea se pot lua intern.
Daca uleiurile esentiale sunt pure, se pot lua intern, dar, nu e nevoie sa le luam toate intern! Exista multe situatii unde uleiurile esentiale nu se iau intern, cum ar fi durerile de cap.
Uleiurile esentiale pure sunt intotdeauna scumpe. Nici un producator care face uleiuri de calitate nu va vinde vreun ulei esential ieftin!
Toate firmele bune de uleiuri au cam aceleasi preturi.
De ex. uleiul de trandafir se vinde peste tot in jur la 40€ 1 ml.
Eu nu am luat niciodata jojoba intern pentru ca am stiut ca nu este indicat. Il folosesc mult pentru ca imi place ca nu are miros (foarte putin) si astfel cand fac amestecuri cu uleiuri esentiale nu acopera din miros ca si atunci cand as dilua cu ulei de cocos
Stiati aceste lucruri? Cum vi s-au parut aceste informatii?
Ati luat fara sa stiti jojoba intern? Va recomandat cineva? Va rog sa imi scrieti despre asta
Salutari parfumate
Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *