Uleiuri esentiale

Ce se întâmpla cand introducem uleiurile esentiale în cosmetice?

Buna dragii mei, Astazi vreau sa va vorbesc despre efectele uleiurilor esentiale in cosmetice. Multi fac greseala si adauga uleiurile in produsele lor cu chimice. In ce fel de produse poti sa adaugi uleiurile esentiale? Binenteles ca în produsele naturale. In nici un caz in produse chimice! Produsele chimice contin ingrediente care distrug efectul uleiurilor …

Ce se întâmpla cand introducem uleiurile esentiale în cosmetice? Read More »

De ce ai nevoie sa elimini celulele moarte de pe piele?

Pielea se regenereaza tot timpul, iar celulele moarte daca nu sunt inlaturate prin peeling raman pe piele. Pielea ta se reînnoiește constant. Celulele moarte ale pielii fac loc din nou pentru celulele noi, mai tinere. Dar unde sunt mai exact celule vechi? Sunt dăunătoare sănătății pielii tale? În acest articol vă voi spune totul despre …

De ce ai nevoie sa elimini celulele moarte de pe piele? Read More »

Fa acasa acest produs natural ! Reteta austriaca!

Buna dragii mei,Pentru ca începe vara si multi dintre noi ne dorim sa stam la soare si se întampla sa ne alegem cu pielea rosie sau arsa.Pentru astazi v-am pregatit o reteta care apartine unui aromaterapeut austriac si am tradus-o pentru voi ca sa puteti beneficia de ea si sa aveti o piele frumoasa 🙂Aromaterapeutul …

Fa acasa acest produs natural ! Reteta austriaca! Read More »

Uleiul esential de Anason

Nume botanic: pimpinella anisum L. Familia botanica: apiaceae (umbelliferae) Tara de origine: Asia, Europa, Italia, Franta de sud, America de sud, Turcia, Spania, Grecia Partea de planta folosita: fructe si seminte Metoda de extractie: distilare pe abur Anasonul a fost adus in Europa de catre Benediktinermönchen. Anasonul era des confundat cu mararul din cauza numelui …

Uleiul esential de Anason Read More »

Uleiul esential de angelica

Denumire botanica: angelica archangelica Familia botanica: Apiaceae Tara de origine: Franta, Belgia Partea de planta folosita: radacina, rar seminte Metoda de extractie: distilare cu abur   Din timpuri stravechi aceasta radacina puternica a acestei plante gratioase, de pana la doi metri înaltime, a fost folosita proaspata, uscata sau confiata ca un tonic dupa bolile grave. …

Uleiul esential de angelica Read More »

Uleiul esential de scortisoara

Denumirea botanică: Cinnamomum zeylanicum/verum Familia botanică: Lauraceae Alt nume: Kaneel Ţara de origine: Sri Lanka, Madagascar, Ceylon Partea de plantă folosită: scoarţă Metoda de extracţie: distilare Scorțișoară din scoarța copacului iubitor de căldură a fost odată una dintre cele mai importante mărfuri comerciale. Astăzi este una dintre cele mai importante condimente. Uleiul esențial este iritant …

Uleiul esential de scortisoara Read More »