Uleiul esential de cuisoare

Nume botanic: syzygium aromaticum (L.) Merr. Et L.M. Perry

Familia botanica: myrtaceae

Tara de origine: Madagascar/Sumatra/Sri Lanka

Partea de planta folosita: muguri de flori uscate

Metoda de extractie: distilare pe abur

 

În regiunea Indoneziana sunt extrase din acest pom, trei uleiuri esentiale, din muguri de flori uscate, din tulpina si din

frunze.

Uleiul esential pur de cuisoare din muguri de flori uscate, are un miros floral deosebit. Din 50 de kg de muguri de flori uscate de cuisoare se obtine 1 litru de ulei esential. Este cunoscut folosirea acestui ulei esential piperat in stomatologie, pentru ca in cavitatea orala are un puternic efect anestezic.

Uleiul esential extras din muguri de flori uscate este cel mai cunoscut. In Tibet se numesc “florile lui Dumnezeu” si sunt un remediu important in medicina tibetana.

Are un miros deosebit de fin și înflorit datorită proporției mari de esteri. Are un puternic efect de calmare a durerii și de încălzire asupra afecțiunilor reumatice și a mușchilor întăriți.

Contine doua ingrediente chimice principale, fenole pana la 90% dintre toate eugenol cu efect puternic antiseptic, analgetic, anticoagulant si ester pana la 25% dintre toate eugenylacetat cu efect relaxant.

Acest ulei esential de cuisoare este un puternic incalzitor, sporeste circulatia sangelui si puternic in stari de slabiciune.

Este cunoscut pentru proprietatile sale de ameliorare a durerilor de dinti.

De asemenea, este adesea folosit pentru bronșită, răceli și dureri de gât, în special pentru amigdalite.

Acest ulei esențial nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.

Exista si uleiul extras din frunze de cuișoare, care se obține prin distilarea frunzelor, este mai productiv și deci mai ieftin, dar miroase mai înțepător și este mai puțin tolerant.

Ambele uleiuri esențiale de cuișoare au un efect antibacterian puternic, dar și irită pielea. Prin urmare, este important să acordați atenție diluției adecvate.

Uleiul de cuișoare are în general un efect puternic de întărire și stimulare și, prin urmare, poate fi folosit foarte bine în cazuri de epuizare fizică și psihică.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *