De ce ai nevoie sa elimini celulele moarte de pe piele?

Pielea se regenereaza tot timpul, iar celulele moarte daca nu sunt inlaturate prin peeling raman pe piele.
Pielea ta se reînnoiește constant. Celulele moarte ale pielii fac loc din nou pentru celulele noi, mai tinere. Dar unde sunt mai exact celule vechi? Sunt dăunătoare sănătății pielii tale? În acest articol vă voi spune totul despre celulele moarte ale pielii.
CE SUNT CELULELE MOARTE ALE PIELII?
Stratul nostru superior de piele funcționează ca o armură pentru straturile de mai jos. Protejează împotriva influențelor nocive și oferă o bună protecție. Oarecum mai adânc, pielea noastră este constant ocupată cu diviziunea celulară. Pentru că aici se produc noile celule, care sunt apoi transportate către epidermă. Întregul proces durează aproximativ 28 de zile. Cu cât îmbătrânim, cu atât procesul este mai lent. Straturile vechi de piele de la suprafață fac loc pentru celulele tinere și se separă de piele. Ca urmare, pierdem în jur de 10 grame de celule epidermice moarte în fiecare zi, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de celule pe minut! Majoritatea celulelor cad pur și simplu de pe piele, dar unele se lipesc de piele. Acesta este motivul pentru care numim aceste celule celule moarte ale pielii.
Care este dezavantajul celulelor moarte ale pielii ?
Celulele moarte ale pielii care se lipesc de pielea noastră pot avea consecințe negative asupra sănătății pielii noastre. În primul rând, îți face pielea să pară plictisitoare. Pentru că are un aspect cenușiu și aspru și arată de parcă i-ar fi rămas fără energie. În plus, celulele moarte ale pielii fac pielea să pară inegală. Deoarece celulele se acumulează și astfel provoacă mici umflături pe piele. În cele din urmă, celulele moarte ale pielii se asigură că porii sunt înfundați. Când celulele se amestecă cu sebum și bacterii, se pot dezvolta inflamații, care la rândul lor pot duce la acnee. Desigur, doriți să preveniți acest lucru cât mai curând posibil. Din fericire, există mai multe soluții pentru acest lucru.
Există mai multe modalități de a preveni și combate influențele negative ale celulelor moarte ale pielii.
PEELING
Un exfoliant este alcătuit din boabe mici care se rostogolesc peste piele pentru a elimina celulele care s-au dezlipit de pe piele. Deci, atunci când clătiți scrubul, spălați și aceste celule. Alegeți întotdeauna o frecare ușoară și nu frecați prea tare. În caz contrar, puteți deteriora noile celule de pe suprafața pielii și, desigur, nu doriți acest lucru. Din acest motiv, ar trebui să utilizați un exfoliant ușor, dar foarte eficient, cum ar fi cele naturale, precum zat de cafea, sare de mare fina, zahar fin, pulbere din samburi de cais etc.
Doresti sa iti creezi un peeling natural acasa si sa nu mai depinzi de produsele pline de chimicale care ti-au dintrus deja pielea?
Te invit la cursul despre produse naturale pentru înfrumusetare care va incepe luni 7.06.2021 unde vei invata sa iti creezi acasa toate produsele de care ai nevoie pentru o piele sanatoasa si frumoasa!
Da un clik pe acest link ca sa vezi detaliile despre curs si înscriere:
Te astept!
Iti doresc o zi superba! 🌹

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *