Uleiul de cocos

Uleiul de cocos
Cocos nucifera

Uleiul de cocos nativ se obtine prin presarea usoara a pulpei, asa-numita copra. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, peste 23 de grade este lichid. Uleiul de cocos este, prin urmare, ideal ca balsam pentru corp sau pur și simplu pur ca ulei de îngrijire pentru pielea de la bebeluși la bătrâni. Se foloseste special pentru pielea crapata, uscata, are efect de racorire dupa plaja, hraneste si calmeaza pielea. În America de Sud și Asia, uleiul de cocos este folosit și ca ulei de păr. Uleiul de nucă de cocos virgin organic este, de asemenea, popular în gătitul sănătos, deoarece este ideal pentru prăjit și coacere.

Datorita efectului racoritor, protector si stabilizator asupra pielii, uleiul virgin organic de cocos s-a dovedit si in neurodermatita. Aplicat regulat nediluat, pielea poate fi sustinuta in capacitatea sa de a se regenera. De asemenea, în studii s-a demonstrat că uleiul de cocos ajută la eliminarea paraziților din organism, are efect antibacterian și poate lupta împotriva anumitor agenți patogeni.

După cum au arătat cercetările, aplicarea uleiului de cocos este, de asemenea, un repelent simplu, dar foarte eficient pentru căpușe! Pentru că căpușelor nu le place acidul lauric care se găsește în uleiurile naturale de cocos și stau departe de acest miros. Asta înseamnă – 1 linguriță de ulei de nucă de cocos pe gambe, spatele genunchilor, brațe și gât ține departe aceste animale mici enervante – atât pentru oameni, cât și pentru animale!

Eu folosesc mult uleiul de cocos in diferite modalitati, este foarte benefic si sanatos.

In aromaterapie este folosit cu succes.

Iti doresti sa stii ce ulei vegetal poti folosi pentru pielea ta sau pentru dilutii si în ce cantitate?

Mai multe detalii despre uleiurile vegetale si esentiale si ce dilutii poti folosi, vei afla in cursul de aromaterapie si in cursul pentru frumusete.

Inscrierile se pot face aici:

https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/


si aici:

https://catalinailies.ro/curs-uleiurile-esentiale-pentru-frumusete/

Te astept cu drag,

Salutari parfumate!


Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *