Uleiul esential de Anason

Nume botanic: pimpinella anisum L.
Familia botanica: apiaceae (umbelliferae)
Tara de origine: Asia, Europa, Italia, Franta de sud, America de sud, Turcia, Spania, Grecia
Partea de planta folosita: fructe si seminte
Metoda de extractie: distilare pe abur
Anasonul a fost adus in Europa de catre Benediktinermönchen. Anasonul era des confundat cu mararul din cauza numelui latin pentru anason, fiind anisum care in limba greaca era folosit pentru marar.


In anul 2014, asociatia pentru promovarea vindecarii naturale in conformitate cu Theophrastus Bombastus din Hohenheim, numit Paracelsus, au ales anasonul ca planta medicinala a anului.


Anasonul este folosit ca si condiment in prepararea patiseriilor de craciun.
Intr-un studiu realizat de Khoda Karami, eficacitatea unei capsule pe baza de plante care contine extracte uscate de telina, sofran si anason a fost comparata cu capsula de acid mefenamic la 180 de studenti (intre 18-28 de ani) cu dismenoree primara.

Rezultatele au aratat o reducere semnificativa a intensitatii durerii si au realizat ca eficacitatea capsule pe baza de plante a fost mai buna decat acidul mefenamic in amelioararea durerii si poate fi o alternativa adecvata in dismenoreea primara.


Un alt studiu facut de Firas A. de la Universitatea din Kirkuk despre uleiurile esentiale si extractele de metanol obtinute din partile aeriene ale semintelor thymus vulgaris si pimpinella anisum au fost evaluate pentru activitatile lor antibacteriale unice si combinate impotriva a noua bacterii patogene Gram – pozitive si Gram – negative: staphylococcus aureus, bacillus cereus, escherichia coli, proteus vulgaris, proteus mirabilis, salmonella typhi, salmonella phimurium, klebsiella pneumoniae si pseudomonas aeruginosa.


Uleiurile esentiale si extractele de methanol au scos la iveala activitati bacteriene promitatoare impotriva majoritatii agentilor patogeni, folosind metoda microdiluarii.

Activitatea maxima a uleiurilor esentiale de thymus vulgaris si pimpinella anisum si a extractelor de metanol (MIC 15.6 si 62.5 ug/ml) au fost observate impotriva staphylococcus aureus, bacillus cereus si proteus vulgaris.

Combinatiile de uleiuri esentiale si extracte de metanol au aratat o actiune aditiva impotriva majoritatii agentilor patogeni testate in special pseudomonas aeruginosa.


Efecte: analgetic, antibacterial, linistitor, antivomitiv, coleretic, emenagog, carminativ, galactogen (promoveaza lactatia), narcotic, sedativ, spasmolytic, ridica starea de spirit, uterotonic, stimuleaza estrogenul.


Contraindicatii: endometrioza, epilepsie, cancer (tot ce e legat de hormoni), terapia se face doar sub supraveghere profesionala, de la sarcina pana la nastere, sugari si copii, ingrijirea pielii.

Indicatii fizice: amenoree, dureri de burta, balonare, dismenoree, dispepsie, pregatirea pentru nastere, climateriu, dureri menstruale, menstruatie neregulata, constipatie, oligoree.

Indicatii psihiceepuizare, modificari ale dispozitiei.


Masuri de precautie

La sugari si in sarcina, uleiul va fi folosit foarte diluat.
La persoanele sensibile poate declansa tulburari de perceptie si stare de somnolenta.
La alergici, inflamatii ale bolilor de piele, nu va fi folosit.
De asemeni nu se va folosi nici la endometrioza, prostata si cancer estrogen. Uleiurile esentiale care sunt bogate in anetol sunt interzise alcoolicilor, persoanelor cu boli de ficat si celor care consuma paracetamol.Daca doresti sa folosesti uleiurile esentiale pentru sanatatea tasi sa nu mai lasi medicamentele sa iti afecteze corpul tot mai mult, eu te invit la cursul meu online de aromaterapie unde vei invata cum sa folosesti uleiurile esentiale, cum sa le amesteci corect, cate picaturi sa pui intr-un amestec, perioada de folosire, si multe altele.

Mai multe detalii  despre ce vei invata in curs si despre înscriere vei gasi aici:https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/
Ma gasesti pe pagina de facebook aici:

https://www.facebook.com/catalinailiesaromaterapeut


Pe Instagram : yabe.academy

Pe youtube: 
https://www.youtube.com/channel/UC75pAgmnBHuDXtmnxtvbUQA/videos
Daca doresti sa înveti cum sa faci produse naturale, te invit pe grupul de facebook “Workshop parfumat” unde ne întalnim in fiecare luna live si facem cate un produs cosmetic. Totul e gratuit.
Intra aici pe link: https://www.facebook.com/groups/120264036653117

Daca nu ai parcurs inca cursul meu gratuit, o poti face aici:

www.catalinailies.ro


Daca doresti sa aprofundezi mai mult aromaterapia, te invit la cursul pentru echilibru hormonal “Fluturasul tau”

Detalii despre ce vei invata in curs si despre înscriere:

https://catalinailies.ro/fluturasul-tau/


Daca doresti sa cumperi cartea mea ebook “10 uleiuri esentiale pentru o stare de bine” o poti comanda la adresa de email: catalinam17@yahoo.com

Pretul este de 10€
       
Daca doresti sa cumperi setul de semne de carte (40 de bucati), il poti comanda la adresa de email catalinam17@yahoo.com
Pretul este 13€ fara transport.
Setul de semne de carti aromate

Ca si cadou o carte cu o daruire personala

·          de ziua de nastere, nunta, botez, evenimente sau ca o amintire puteti sa însotiti o carte cu un cadou sau într-un plic cu un mesaj special.
·          sau cadou la clientiCa si semn de carte

·          pentru tine personal
·          sau ca semn de multumire
·          sau împreuna cu o carte– Ca si diverse plante sau informatii aromate

– ca si material de învatare intr-un seminar – lasati fiecare participant sa traga o carte si sa o prezinte

– sau în practica, la locul de munca, lasati clientul/pacientul sa îsi aleaga uleiul zilei

– personal acasa – pentru diversele modalitati de aplicare

– binenteles puteti sa parfumati semnele de carte cu un roll-on pe partea inferioara
                             

Pe partea inferioara exista cate un citat si un spatiu pentru notite.

Astfel vei putea la fiecare ulei esential sa notezi tot ce e mai important pentru tine despre acel ulei esential.

Va doresc o zi parfumata si va astept la curs!

Astept sa îmi scrieti experientele voastre cu uleiurile esentiale.

Ce ulei te-a ajutat mult si ce ulei nu te-a ajutat.

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *