Uleiul esential de brad balsam

Uleiul esential de brad balsam

Abies balsamea
(sursa: feeling, Austria)

Uleiul de brad balsam proaspăt, lemnos, este ideal pentru parfumarea încăperii – pentru bunăstare și relaxare, precum și pentru un aer sănătos, proaspăt și curat în încăpere în timpul iernii.

Uleiul de brad balsam de calitate organica are un parfum delicat, fin, lemnos, 6-8 picaturi in difuzor asigura un climat de camera vioi, proaspat.

Notele de citrice fructate se potrivesc deosebit de bine cu aromele lemnoase, care au, de asemenea, un efect de curățare și de îmbunătățire a stării de spirit.

Bradul balsam (Abies balsamea) crește în nord-estul Americii de Nord, atât în zonele joase, cât și în munți. Este rezistent și relativ nepretențios. La puțin peste 250 de ani, bradul balsam are o viață relativ scurtă în comparație cu alți brazi. Acele și rășina emană un parfum aromat, lemnos, din care derivă numele genului „balsamea”, adică „parfumat”.

În trecut, așa-numitul balsam de Canada era extras din rășina copacului ca substanță adezivă, dar acum doar lemnul are importanță economică. Bradul balsam este un copac veșnic verde și atinge de obicei o înălțime de 20 de metri într-o formă de piramidă frumoasă, simetrică.

Acele înguste ale bradului balsam sunt plate și lungi de 10-35 mm, vârful este rotunjit și tocit. Acele sunt de culoare verde închis deasupra și au două dungi de stomă alb-argintiu pe partea inferioară.

Exact acele acele și vârfuri de ramuri sunt folosite pentru extragerea uleiului esențial de brad balsam. Prin distilare cu abur obținem un ulei esențial limpede, clasic, cu parfum lemnos. Uleiul nostru de brad balsam conține 28-38% beta-pinenă, 9-24% alfa-pinenă, 5-12% D-limonen și între 2-12% acetat de bornil.

Ca toate uleiurile de ace, uleiul de brad balsam are efect de curățare, de clarificare și de calmare. Ceea ce este deosebit este conținutul destul de mare de ester monoterpenic, care conferă uleiului o notă dulce și are un efect deosebit de îmbunătățire a dispoziției și de echilibrare la nivel psihologic.

Mirosul camerei „Ora de iarnă atmosferică”
3 picaturi de brad balsam bio
5 picaturi rosu mandarina organic

Nu-i asa ca sunt fantastice aceste uleiuri esentiale naturale din natura?

Daca le combini si pui un amestec in difuzor, apoi închizi ochii, poti simti in camera ta mirosul brazilor din padurile din Alaska sau mirosul citricelor (lamai, bergamota) din gradinile Italiei sau mirosul de helichrysum din  insula Corsica sau te poti simti direct in Australia inhaland parfumul arborelui de ceai sau kanuka sau manuka.

Doresti sa le folosesti si nu stii cum?
Poti invata acum la cursul online de aromaterapie.

Cursurile de aromaterapie le poti urmari de acasa si nu trebuie sa te deplasezi.

Mai multe informatii despre curs si despre ce vei invata in acest curs, vei gasi pe pagina de mai jos:

https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/

Te astept cu drag!
Salutari parfumate!

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published.