Uleiul esential de cafea
Nume botanic: Coffea arabica
Partea plantei: sămânță
Familia de plante: Rubiaceae
Țara de origine: India
Extracție: extracție cu dioxid de carbon
Calitate: ulei esențial 100% natural
Diluare: ulei esențial pur
Coffea arabica provine din pădurile montane umede de ploaie din Etiopia.
Planta este un ornament veșnic verde atractiv pentru grădinile fără îngheț.
Arborele crește până la o înălțime de aproximativ 4,5 m și are flori mici, albe, parfumate, dens împachetate de-a lungul ramurilor.
Fructele roșu închis conțin fiecare câte două fasole. Sunt uscate și prăjite pentru a deveni binecunoscutele boabe de cafea.
Uleiul esential obtinut prin extractia cu CO2 este un lichid maro inchis si contine cafeina, tiazoli, oxazoli, pirazine, furfuril, mercaptan.
Sfat de aplicare: Uleiul de cafea este, desigur, ideal pentru parfumarea camerelor, în special în brutării sau cafenele. Un amestec de parfum de cafea, vanilie și mandarină creează o atmosferă confortabilă.