Uleiul esential de cedru

 

(Cedrus atlantica) – Puternic ca un leu!

Valabilitate: 10 ani; este obţinut prin distilare cu abur din lemn.

Are un miros greu, picant – lemnos.

Ţara de origine: sudul Franţei, Usa şi Maroc.

„Cedrii Libanului” au fost apreciați pentru durabilitatea lor și au fost utilizați pentru a construi faimosul templu al lui Solomon. (1 Împărați 4:33), Leviticul 14:4,6; Lev. 14:49.

Templele şi palatele regelui David erau construite din lemn de cedru.

Pe vremea lui David, cum scrie în Psalmi 104:16, „cedrii de Liban“ erau consideraţi a fi „arborii Domnului pe care El i-a plantat“.

Inhalarea uleiului de cedru sporeşte abilitatea de a gândi limpede şi amplifica starea de constienţă necesară deoarece, dintre toate uleiurile esenţiale din lume, cedrul are cea mai mare concentraţie de sescviterpene (98%).

Sescviterpenele din cedru au capacitatea de a trece peste bariera sânge-creier şi de a oxigena creierul direct în momentul inhalării, prin intermediul căilor nazale şi nervilor olfactivi.

Uleiul de cedru poate împiedica apariţia senilităţii (SENILITÁTE s. f. Caracterul a ceea ce este senil; slăbire a corpului și a facultăților intelectuale, cauzată de bătrînețe) şi a bolii Alzheimer.

 

Probabil că nu e o coincidenţă faptul că atât David, cât şi Solomon au ales cedrul pentru a-şi construi locuintele şi templele. Pentru un rege care trebuie să ia în fiecare zi decizii ce afectează mii de oameni, a trăi într-un mediu în care putea inhala zilnic ulei de cedru era o modalitate care îl ajuta să judece drept, ţinându-i conştiinţa la un nivel spiritual ridicat.

Poate că Solomon era chiar mai înţelept decât credem noi şi ştia, la un nivel mai înalt, cum îl pot ajuta uleiurile esenţiale să conducă într-un mod eficient şi bine plăcut lui Dumnezeu.

Proprietăţi: combate căderea părului (alopecia areata), antibacterial, stimulant limfatic, ADHD, ateroscleroză, acnee, eczemă, regenerator de piele, calmează durerile, febră, mătreaţă,vergeturi, astma, alergii, răceli, gripă, bronşită,tuse, dureri de urechi, infecţie urinară, dureri menstruale, paraziţi, păduchi.

 

Se poate folosi şi în perioada sarcinii, fără probleme. Alte cărţi nu îl recomandă din cauza unei confuzii apărute în legătură cu cedrul roşu american, care poate avea efecte neurotoxice.

Se poate folosi în difuzor 3 picături câte 30 de minute de 3 ori pe zi în combinatie cu un citric, portocale sau bergamota 2 pic. Se poate aplica câte 3 picături pe fiecare talpă de 3 ori pe zi timp de 7 zile. Sau se aplică în locul dorit: la tâmple, încheieturi, după ureche etc.

Masca pentru par: 20 ml ulei vegetal, 2 picaturi de ulei esential de cedru, 2 pic rozmarin, 2 pic ghimbir se amesteca si se aplica pe par 30-60 de minute inainte de spalare.

Spray pentru par: 10 ml alcool (wodka), 10 ml apa sau apa florala, 2 picaturi de ulei esential de cedru, 2 pic de rozmarin, 2 pic de ghimbir  se amesteca si se pulverizeaza pe par dimineata si/sau seara sau inainte de spalare.

Spray pentru alergie

 

  • 25 ml Wodka
  • 25 ml apa sau apa de lavanda
  • 10 picături ulei esenţial de chiparos
  • 5 picături de ulei esenţial de cedru
  • 5 picături ulei esenţial de lavandă
  • 5 picaturi de roinita

Se amesteca toate ingredientele într-o sticluta cu spray si se pulverizeaza in incapere de cateva ori pe zi.

 

Zile parfumate

 

Catalina

 

 

1 thought on “Uleiul esential de cedru”

Leave a Comment

Your email address will not be published.