Uleiul esential de iris

Uleiul esential de iris
Iris pallida


Absolutul de iris este un ulei extrem de prețios care, cu parfumul său dulce, floral și cald, ajută la dizolvarea blocajelor vechi – vindecă rănile psihice. În plus, întărește intuiția și dragostea, ne stimulează și puterile creatoare.


Irisul isi primește numele latin de la petalele colorate care seamănă cu irisul ochiului uman și vin într-o varietate de culori. Numele german de crin de sabie a fost derivat din forma frunzelor. Planta atinge o înălțime de aproximativ 80 de centimetri.

Uleiul esențial este obținut din rizomi care emană un miros fin de violetă odată cu vârsta. Încă din secolul al XIX-lea se făcea popularul parfum de violete, iar în vremuri mai timpurii se făcea și un emetic.
În antichitate, era folosit pentru a aroma vinul sau pentru a elimina respirația urât mirositoare și transpirația.

Bucăți deosebit de frumoase și alungite de rizom au fost decojite, uscate și date copiilor mici care aveau dinți să le mestece.

În cosmetică, irisul este folosit în principal atunci când se dorește să aibă un efect pozitiv asupra reglării umidității pielii. În plus, uleiul are un efect expectorant puternic, motiv pentru care utilizarea lui în bronșită s-a dovedit deosebit de eficientă.

La nivel psihologic, irisul are un efect de armonizare, calmare și echilibrare. Efectul său este cunoscut de mult timp și în îngrijirea la sfârșitul vieții. În literatura de specialitate este descrisă ca având un efect puternic de vindecare atât asupra leziunilor fizice, cât și asupra celor mentale.

Instrucțiuni de utilizare: Extractul de iris este relativ vâscos și trebuie încălzit ușor într-o baie de apă înainte de utilizare.

Cum folosesti tu uleiul de iris?
Eu îl folosesc in amestec cu alte uleiuri in difuzor pentru a parfuma incaperea.

Crezi ca ai avea nevoie de acest ulei si nu stii cum sa il folosesti?

Daca doresti sa folosesti uleiurile esentiale in diferite amestecuri, eu te pot ajuta. Vino la cursul de aromaterapie care va incepe miercuri 9 martie la ora 19.

Înscrierile se pot face pe acest link:

https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/

Te astept!

Salutari parfumate!

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *