Uleiul esential de petitgrain

Denumirea botanica: Citrus aurantium bigaradia

Uleiul de petitgrain se obtine prin distilarea pe abur a frunzelor pomului de portocal.

Cea mai buna calitate a acestui ulei esential este din zona mediterana.

Calitatea buna a acestui ulei se poate cunoaste prin mirosul proaspat – floral, care nu este atat de intensiv ca neroli.

Terapeutic, nu sunt atat de mari diferente între neroli si Petitgrain, doar ca uleiul esential de petitgrain este  mai putin sedativ decat neroli.

Petitgrain ajuta in insomnii, mai ales când are mai mult de-a face cu singurătatea și nefericirea decât cu frica și cu o minte hiperactivă.

O specie rară de petitgrain, care se obtine din Citrus hystrix,  este foarte sedativ și funcționează întotdeauna pentru insomnie, indiferent de cauză.

Uleiul de petitgrain este o adevărată comoară a aromaterapiei! Are un puternic efect antispastic, antibacterian și de îmbunătățire a stării de spirit. Este adesea folosit pentru flatulență și crampe gastrointestinale, precum și pentru crampe musculare și insomnie. Deoarece acest ulei petitgrain  este atât de blând, este ideal și pentru îngrijirea pielii și a părului, precum și pentru pielea impură și acnee.

 

 

 

Poza: frunze de petitgrain.

La nivel psihologic, uleiul esențial de petitgrain întărește mintea, memoria și concentrarea, împrospătează, aduce claritate emoțiilor, are un efect relaxant și echilibrant asupra nervilor. Aduce soare și lumină vieții, îmbunătățește starea de spirit și este, de asemenea, potrivit ca „antidepresiv al naturii”. Uleiul esențial de petitgrain promite ameliorarea depresiei, nervozității, tulburărilor de somn și simptomelor de stres.

Si copiii iubesc prospețimea fructată a acestui ulei esențial. Mai ales într-un „mix de învățare” îi poate ajuta pe copiii aflați în situații stresante de examen să se concentreze și să păstreze calmul.

 


Are un efect de curățare și tonifiere asupra pielii, dar trebuie avut grijă atunci când îl folosiți pe piele, deoarece uleiurile de citrice au, în general, un termen de valabilitate scurt, iar un „ulei vechi” poate provoca iritații ale pielii – așa că căutați întotdeauna calitatea și prospețimea!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *