Uleiul hormonilor

Uleiul hormonilor

Geraniu – pelargonium graveolens
 

Stiai ca uleiul esential de geraniu face parte din ambele terapii pentru cei doi hormoni estrogen si progesteron care dau peste cap echilibrul hormonal?

Geraniu este foarte important sa fie prezent in orice amestec pentru balanta hormonala, pe langa celelalte uleiuri esentiale.

Este un ulei esential foarte echilibrant, care imbunatateste starea de spirit. Uleiul de geraniu este foarte potrivit pentru parfumarea camerelor, precum și pentru îngrijirea pielii.

Astfel, în terapie pentru echilibru hormonal, se poate folosi si în uleiul de corp sau in baia aromata. Toate aceste detalii le vei primi in cursul “Fluturasul meu” pentru balanta hormonala.

Are un efect de echilibrare asupra echilibrului hormonal feminin și este utilizat în special pentru simptomele menopauzei. Mirosul fin, inflorit de muscata ajuta la restabilirea echilibrului interior si se potriveste bine  in diverse compozitii de parfum.

Exista peste 200 de tipuri diferite de muscate – multi cunosc muscata ca planta de balcon. Frunzele de muscata parfumata (Pelargonium graveolens) sunt folosite pentru obtinerea uleiului esential.

Datorită numeroaselor sale ingrediente diferite, uleiul de geraniu este un ulei esențial foarte versatil. Sistemul hormonal, pielea si starea de spirit pot fi influentate pozitiv cu geraniu.
Geraniul are un puternic efect antiviral si antiseptic si este folosit cu mare succes si in tratarea ciupercilor (in special ciuperca pielii, ciuperca vaginala). Deoarece uleiul este foarte blând și îngrijitor de piele, parfumul senzual este ideal pentru produsele cosmetice naturale pentru față, mâini și corp. Uleiul are, de asemenea, proprietăți de calmare a durerii și de vindecare a rănilor. Se foloseste pentru acnee, zona zoster si pentru profilaxia intertrigo si decubit in sectorul de ingrijire.

Uleiul de echilibrare hormonală este un însoțitor plăcut în perioada adesea tulbure a menopauzei. Dar uleiul de geraniu poate oferi, de asemenea, o anumită structură și sprijin pentru tulburările premenstruale, sindromul premenstrual și fluctuațiile ciclului menstrual.

La nivel psihologic, persoanele cu o viață emoțională dezechilibrată beneficiază în special de pelargoniul cu parfum trandafiriu. Uleiul de geraniu este folosit pentru nemultumiri, frici, nesiguranta, descurajare si chiar stari depresive. Oamenii care sunt afectați în mod special de stres se simt mai echilibrați și mai puternici în a face față consecințelor stresului datorită parfumului de mușcata.

Amestec de parfum pentru difuzor pentru stres, furie și resentimente:

4 picaturi de ulei de geraniu
3 picături de ulei de portocale
1 picătură de ulei de lavandă

Aplicare: Pune uleiuri esențiale în difuzor și bucură-te de mirosurile liniștitoare.

Dacă este utilizat corect și dacă sunt respectate recomandările de dozare, nu sunt cunoscute efecte secundare ale uleiului de mușcata.


Daca iti doresti sa cunosti mai multe despre uleiurile esentiale si echilibrul hormonal, te invit la cursul online “Fluturasul meu” care va incepe joi 10 martie 2022 ora 19.

Inscrierile se pot face pe acest link:

https://catalinailies.ro/fluturasul-tau/


Daca doresti sa aprofundezi mai mult aromaterapia, poti parcurge si cursul de baza:

https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/


Daca esti interesat/a sa iti creezi produsele cosmetice naturale acasa, poti parcurge cursul pentru frumusete. Inscrierile se pot face aici:

https://catalinailies.ro/curs-uleiurile-esentiale-pentru-frumusete/


Nu uita, doar in aceasta luna cursurile vor fi la pret redus.

Te astept la cursurile mele parfumate!

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *