Uleiul vegetal de argan

Uleiul vegetal de argan

Denumirea botanica: argania spinosa

Uleiul vegetal de argan este numit si “aurul alb al Marocului“

Se cultiva în Maroc si se obtine prin presare la rece a semintelor. Are o culoare galben pâna la portocaliu deschis si este valabil 12 luni.

Se poate folosi intern cât si extern. 1 litru ulei se obtine din 100 kg nuci.

Uleiul vegetal de argan se foloseste mult în cosmetica (creme, sampon, gel de dus), în retetele culinare, pe piele si intern în aromaterapie.

Este indicat pentru pielea foarte uscata, eczema, riduri, neurodermita, mâncarimi, dermatita, îngrijirea pielii la sugari, este protector de razele solare.

 

 

Uleiul de argan (Argania spinosa) este obținut din sâmburii de fructe ale arborelui de argan, care crește doar în sudul Marocului.
Uleiul nativ de argan din cultivare organică controlată are un efect deosebit de regenerator asupra pielii foarte uscate, iritate sau mature, precum și asupra mâncărimii. În îngrijirea pielii sugarului există experiențe grozave pentru piele uscată după ce copilul înoată sau erupții cutanate de scute. Uleiul de argan este la fel de popular în artele culinare – un ulei vegetal sănătos, cu o aromă fină, de nucă.

Uleiul de argan este numit și aurul lichid al Marocului, deoarece este mai valoros decât multe alte uleiuri. Conține peste 80% acizi grași nesaturați, iar proporția de acid linoleic și acid oleic este semnificativ mai mare decât cea a uleiului de măsline.

Uleiul de argan este folosit:

Cosmetice: în special împotriva pielii uscate, ridurilor, îmbătrânirii pielii, unghiilor casante, părului fragil, mâncărimii, iritațiilor pielii,…

Pregătirea mâncărurilor: adesea folosit de bucătarii premiați în bucătăria gourmet pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor reci și calde!

Supliment alimentar: 3 lingurite zilnic pot asigura organismului acid linoleic esential, care trebuie ingerat odata cu alimentele deoarece organismul uman nu-l poate produce singur.

Voi cum folositi acest ulei vegetal?

Eu am facut cura cu el si il folosesc pentru uleiurile de ten si corp.
Se foloseste si in terapia pentru echilibru hormonal.

Ce experiente aveti voi cu acest ulei de argan?

Daca nu l-ati folosit, ati incerca o cura sau intr-un amestec?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *