Uleiul esential de verbena
Aloysia citriodora
Uleiul esențial de verbenă are un efect de creștere a concentrației și ușor euforic. Este un ulei minunat pentru epuizarea psihică și lipsa de concentrare, dar ajută și în caz de depresie, apatie generală și senzație de constricție interioară. De asemenea, este recomandat ca ulei de saună.
Frunzele de verbenă de lămâie au un miros foarte puternic de lămâie și proaspăt! Verbena este adesea confundată cu verbena officinalis, dar această plantă este practic inodoră și, prin urmare, poate fi de fapt distinsă cu ușurință de verbena minunat parfumată.
În aromaterapie, uleiul esențial de verbenă este folosit pentru a calma nervii, pentru a face față stresului și agitației și pur și simplu pentru a te simți bine. Au existat și experiențe bune cu depresia, anxietatea și atacurile de panică. Uleiul de verbena este o esență care aduce lumină, care ajută la munca mentală, problemele de concentrare, precum și la epuizarea mentală.
La nivel fizic, are un puternic efect antiinflamator si este bun si pentru afectiunile gastro-intestinale deoarece are efect antispastic si stimuleaza digestia. Datorită proprietăților sale de promovare a circulației sanguine, este adesea folosit înainte și după sport pentru a crește performanța mușchilor și a preveni durerile musculare. Cu toate acestea, uleiul de verbenă trebuie dozat întotdeauna cu atenție, deoarece are proprietăți iritante ale pielii și poate crește și sensibilitatea pielii la lumină.
Ulei de masaj pentru picioare de seara impotriva insomniei, nervozitatii, nelinistii si stresului
Aplicare: Seara, înainte de culcare, masați ușor tălpile picioarelor. Are un efect de armonizare și echilibrare asupra problemelor de adormire, neliniște interioară și nervozitate, gânduri negative, frică și tensiune.
Notă importantă: uleiul de verbena are un efect de inducere a travaliului. Deci este folosit de moașele cu experiență chiar înainte de naștere pentru a încuraja nașterea. Desigur, nu trebuie folosit în timpul sarcinii! În plus, poate crește sensibilitatea pielii la lumină și, în doze mari, poate avea și un efect iritant pentru piele.
(sursa: Feeling – Austria)
Ti-a placut ce ai citit despre acest ulei de verbena? Crezi ca ai avea nevoie de el?
Scrie-mi experienta ta cu uleiul de verbena.
Daca esti interesat sa aflii mai multe despre ce poate face aromaterapia, te poti înscrie acum la unul dintre cursurile mele:
https://catalinailies.ro/curs-de-aromaterapie/
https://catalinailies.ro/fluturasul-tau/
https://catalinailies.ro/curs-uleiurile-esentiale-pentru-frumusete/
Daca ai nelamuriri imi poti scrie 🙂
Salutari parfumate!
Catalina