Nu am facut teste si nu am mers la specialisti ca vad daca faina alba e modificata genetic. Tot asa aud, ca faina alba buna nu mai gasesti sau se gaseste foarte rar. Dar am vazut in magazinele noastre faina alba bio si ma intreb : si asta e modificata genetic?
Exista si faina integrala/neagra, dar si despre acea faina se spune cam la fel.
Dar exista un test al tau. Fiecare isi cunoaste corpul si reactiile dupa o masa “gustoasa” si “sanatoasa” in care am folosit faina alba: fie langosi, fie gogosi, fie cozoncai, fie o paine, paste , pizza, etc.
Ai simtit asta? Ai simtit ca ti se umfla degetele, burta, retii apa, ai diabet (in cazul in care folosesti doar faina alba la toate si din plin la fiecare masa).
Exista un reportaj in Germania, cred ca la Galileo (este o emisiune, se gaseste si pe youtube) in care un domn turc, spune ca de 25 de ani mananca doar pizza cu sos de rosii si mozarella, legume. Si inainte sa vad acel reportaj, ma gandeam, e chiar sanatos omul asta?
Si ce sa vezi: are diabet si tot timpul trebuie sa mearga la doctor ca sa tina zaharul sub control.
Va las aici linkul cu acest reportaj, este in limba germana.
Ce legatura are faina alba cu zaharul? Faina = zahar, apoi grasime. Asa se va gasi in corp faina alba, sub forma de zahar si grasime.
Deci, cand mancam paine alba, avem mai mult zahar si grasimi in corp. Cand mancam paste, e la fel si tot asa mai departe.
Noi mancam odata pe luna pizza. Cand am devenit vegana faceam eu aluat integral pentru pizza, aveam mai mult timp la dispozitie. Am zis ca voi incerca din nou. Vreau sa folosesc aceasta reteta de paine pentru aluat de pizza. Poate incercati voi inaintea mea, sa imi spuneti cum a iesit.
Am gasit o reteta de paine fara gluten tare gustoasa si sanatoasa pe care am facut-o si vreau sa o impart cu voi. Este fara drojdie si usor de facut de oricine. Nu necesita framantare. Simplu nu?