Curs de aromaterapie pentru frumusete

Ai auzit de cosmeticele pline de chimicale care iti “fura” frumusetea?

Poate deja stii la ce ma refer si poate ai avut de a face cu toti specialistii pentru problema ta de piele si ai ramas cu ea în continuare. Nu sa gasit nimeni sa te ajute?
Vreau sa te întreb ceva: catre natura te-ai îndreptat sau te-ai departat?
Si eu am fost departe de tot de natura. Nu stiam ca are potential sa te ridice din orice stare si sa iti rezolve orice problema.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Un ulei esenţial este un produs obţinut prin distilare cu apă sau abur, prin presare sau distilare uscată, dintr-o materie primă naturală. La încheierea procesului de distilare, uleiul esenţial este separat printr-o metodă fizică. În plante, ele apar ca mici picături de ulei așezate în sau pe țesutul vegetal. Adesea, acestea sunt depozitate într-o anumită parte a plantelor într-o manieră deosebit de concentrată:

  • În petale (trandafir, iasomie, muşetel)
  • În frunze (roiniţă, cimbru, mentă)
  • În rădăcini (angelica, vetiver)
  • În seminţe (anason, coriandru, fenicul)
  • În lemn (cedru, lemn de santal)
  • În scoarţă (scorţişoară)
  • În răşină (tămâie, smirnă, benzoe)
  • În rizom (ghimbir, iris)
  • În coaja fructelor citrice (lămâi, portocal, bergamot, grepfrut, mandarin, limetă)

Pentru a obţine puţin ulei esenţial este nevoie de o mare cantitate de plante. De ex. pentru un litru de ulei esenţial de roiniţă este nevoie de o cantitate de 7 – 10 tone de frunze.

Ce anume provoaca uscaciune pe pielea ta si iti distruge frumusetea?

Uleiurile esentiale se îmbina foarte bine cu uleiurile vegetale. Uleiurile vegetale ar trebui sa fie nerafinate si presate la rece, doar asa poti beneficia de valoarea si vindecarea lor.

Mai presus de toate, uleiurile vegetale cu continut mare de acizi grasi nesaturati sunt purtatoare de substante medicinale importante si vitamine care sustin functiile pielii cum ar fi respiratia, absortia luminii si reglarea caldurii.

Ele pot regenera pielea, stimuleaza metabolismul si de asemenea îl face suplu.

Uleiurile minerale, pe de alta parte, împiedica respiratia pielii. Acestea formeaza un strat impermeabil pe piele care inhiba metabolismul. Pielea nu mai poate stoca umiditatea si încet se usuca.

Senzatia de uscaciune pe piele ne spune ca aceasta trebuie constant hidratata. Aceasta creeaza o independenta de produse cum ar fi balsam de buze care contine uleiuri minerale.

Uleiurile minerale sunt produse petroliere si sunt folosite foarte mult în cosmetica, pentru ca sunt foarte ieftine si durabile.

Stiai ca produsele cosmetice cu chimice iti provoaca multe afectiuni pe piele cum ar fi: neurodermita, piele uscata, alergii, ciuperci si multe altele.

Cosmeticele naturale

Nu oricine le recomanda

Crezi ca ai vrea sa te apropii de natura si sa încerci ceva nou?

Atunci esti binevenit la acest curs.  Aici vei învata cum sa iti faci acasa singura propriile cosmetice pentru frumusetea ta si cum sa iti mentii pielea frumoasa si sanatoasa.

Multi ani nici eu nu am stiut cat de important este sa folosesc pentru sanatatea mea produse naturale.  Ele nu dau gres niciodata.

Uleiul de migdale este un ulei clasic pentru masaj. Romanii foloseau acest ulei în antichitate pentru frumusete si pentru tratarea leziunilor. El îngrijeste si hraneste pielea, nu e gras, patrunde foarte bine si e recomandat pentru orice tip de piele de la sugari pâna la pielea îmbatrânita.

Contine 70% acid oleic – omega 9, fiind un acid gras, incolor si inodor.

În India, centella asiatica este planta traditionala de mii de ani. Acolo ea este unul dintre asa numiti agenti de întinerire Rasayana.

Centella a fost folosita cu succes în ulceratii si inflamatii, în tratarea ranilor sau probleme de piele.

Sa dovedit ca, centella în ulei de baza, cum ar fi migdale dulci, are efect puternic antioxidant si regenerator si nu în ultimul rând, strange tesuturile.  Astfel si cicatricile îsi pierd din intensitate.

Dupa cum vezi, plantele, nucile, semintele, frunzele, florile, au un rol foarte important in sanatatea noastra.

Cum functioneaza cursul?

Invata noi retete de cosmetice naturale care includ si uleiuri esentiale

Te invit într-o călătorie de 4 saptamani alături de mine în care să înveti sa iti creezi propriile produse cosmetice naturale.

Daca ai acasa cateva uleiuri nerafinate cum ar fi, migdale, jojoba, sunatoare sau cocos si cateva uleiuri esentiale de calitate, îti poti crea in cateva minute propriul ulei de corp sau pentru baie sau un elixir antiage pentru ten.

Nu necesita ore intregi si nu necesita efort ca sa faci asta.

De asemeni produsele naturale facute acasa, cu totii stim ca sunt mult mai acceptabile la pret.

Odata pe saptamana ne vom întalni online pe zoom si timp de 60-90 de minute vom discuta si vom afla informatii noi despre produsele naturale si cum sa le folosim.

Exista foarte multe amestecuri pentru afectiuni de piele, pentru regenerarea pielii, terapii interne cu uleiuri vegetale, vei învata cum sa iti faci o crema naturala pentru ten uscat sau un deodorant sau un ulei pentru arsuri solare sau un gel cu colagen natural din plante si multe altele.

 Vei fi uimita de cate noutati te asteapta in acest curs.

Modulul 1 – 8.10.2021 ora 19

Primul modul cuprinde îndrumari si retete pentru un par sanatos, un ten tanar si luminos, buze hidratate, dinti albi, diferite amestecuri cu produse naturale pe care le vei putea crea acasa.

Modulul 2 – 15.10.2021

In modulul 2 vom învata cum sa folosim produse naturale pentru afectiunile pielii: acnee, cosuri, eczeme, psoriazis, prurit, neurodermita, dermatita, ulei de corp, spray de corp, produse pentru soare, rani, arsuri si multe altele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *