Pentru ca e sezonul florilor de vara, al florilor de câmpii, îmi place sa ma duc sa le vizitez, sa le miros, sa le admir frumusetea si sa îi multumesc lui Dumnezeu pentru ca le-a creat pentru sanatatea noastra.
Ca în fiecare an când dau de ele, îmi culeg o portie buna, cât sa imi ajunga pana anul viitor.
Aceasta floare de un alb pur, este numita in Germania “Floarea femeii”. Mie îmi place mult culoarea alba, mai ales vara si chiar am câteva rochii albe.
De cativa ani am început sa folosesc aceasta floare in ceai, macerate si în cosmetica. Este o floare folosita in foarte multe moduri, este des întrebuintata si culmea! o gasim pe câmpii vara, e gratis, nu costa nici un leu si pe deasupra ne ajuta foarte mult în sanatatea noastra!
Codita soricelului are efecte antivirale, antiinflamatoare, se foloseste la dureri menstruale si premenopauza, în reglare hormonala mai ales cand exista caderi mari de par (ajuta bine la scalp), hemoroizi, pentru piele si multe altele.
Cum procedam cand dorim sa facem un macerat ?
Culegem florile. Apoi le punem la uscat sau macar 3 zile la zvântat. Cum arata florile?
Sa fiti atenti cand le culegeti la flori si la forma frunzei pentru ca mai exista o floare pe camp care îi seamana bine, dar cred ca diferenta este si la parfum. Are un miros destul de puternic incat sa iti dai seama ca este ea 🙂
Intr-un borcan se pun florile, se pot folosi si tulpinile cu frunze, cam treisfert de borcan, apoi se umple borcanul cu un ulei vegetal presat la rece, fie de floarea soarelui, masline, argan, migdale, cocos fractionat, etc.
Acest macerat contine ulei esential.
Se lasa la macerat 6 saptamani intr-un loc fara lumina. Eu il tin in dulap.
Se poate amesteca maceratul zilnic sau din cand in cand cu o lingura de lemn sau de plastic.
Dupa cele 6 saptamani se strecoara si se ambaleaza in sticle.
Am strâns sticle de la diferite uleiuri vegetale, le-am spalat bine si le-am dezinfectat cu alcool sau wodka.
Acest macerat de codita soricelului îl folosesc peste tot în cosmetice cand am nevoie:
- la uleiul meu de fata
- masca pentru ten
- in ulei de corp sau celulita
- cine are nevoie pentru hemoroizi il poate folosi chiar si in cura intern cate o lingurita pe zi si uns in locul hemoroizilor de cateva ori pe zi
- pentru masca de par
- in baie
- baia de picioare
- creme, sapun etc.
Astazi, il voi folosi in crema de calcâie, pe care o voi scrie într-un alt articol.
Iti place uleiul de sunatoare? Îl folosesti? Mi-ar place sa aud cateva pareri cum il folositi voi.
Uleiul de sunatoare are efecte si asupra psihicului: luminare si stimulare. In momentul cand aplicam acest ulei pe corp in diferite moduri, moleculele esentiale vor intra pana în sânge si îl vor hrani cu multa sanatate!
Ramâneti sanatosi si plimbati-va pe câmpii inhalând moleculele de uleiuri esentiale din flori si plante. Este terapie naturala!
Poate te mai intereseaza si Crema de calcâie cu coada soricelului.