Uleiul din seminte de marar
Nume botanic: Anethum graveolens
Partea plantei: sămânță
Familia de plante: Umbelliferae/Apiaceae
Tara de origine: Germania
Extracție: extracție cu dioxid de carbon
Sinonim: Peudecanum graveolens
Calitate: ulei esențial 100% natural
Diluare: ulei esențial pur
Uleiul de mărar natural, esențial, este în general considerat a fi foarte apetisant, stomachic, ca toate uleiurile de condimente antispastice, menstruale și formatoare de lapte. Se amestecă bine cu alte condimente și uleiuri de citrice.
Dacă ne uităm la componentele biochimice ale extractului de mărar, găsim 40-50% limonen și 45-65% carvonă și mai puțin de 3% dihidrocarvonă. Prin urmare, uleiul de mărar poate fi atribuit tipului de carvonă.
Uleiul esential de marar este de mare ajutor pentru afectiunile gastrointestinale si pentru o digestie sanatoasa, deoarece are efect anti-balonare si stimuleaza productia de urina. Este folosit pentru flatulență, indigestie, dureri abdominale și vărsături nervoase.
Mărarul a fost întotdeauna folosit pentru embrocații. Are un efect relaxant, încălzitor, digestiv, apetisant, drenant și, de asemenea, se spune că stimulează producția de lapte. Utilizarea uleiului de mărar în industria condimentelor și a lichiorului este, de asemenea, foarte populara.
În bucătăria aromata, extractul de mărar este ideal pentru sosuri speciale, sosuri fine și preparate cu pește!
Important: Vă rugăm să acordați atenție dozei, deoarece 1 picătură de ulei de mărar poate fi prea mult. Cel mai bine este să amestecați un amestec de stoc de 50 ml de ulei gras (de exemplu, ulei de măsline) și 4-6 picături de extract esențial de mărar. Puteți utiliza apoi cantități dozate precis din acest amestec pentru preparatele dumneavoastră. Încearcă și tu! Vei fi entuziasmat!