Uleiul esential de liliac

Uleiul esential de liliac

 

Nume botanic: Syringa vulgaris
Partea plantei: floare
Familia de plante: Oleaceae (Familia măslinelor)
Tara de origine: Bulgaria
Extracție: extracție cu dioxid de carbon
Calitate: ulei esențial 100% natural
Diluție: 20:80 în jojoba (cel de la feeling.at)
Miros: dulce, acidulat, inflorit

 

Daca tot am primit flori de liliac, am sa va spun cateva informatii despre extractul CO2 de liliac pe care il puteti cumpara de la www.feeling.at

Extractul de liliac este folosit în principal în îngrijirea pielii și parfumuri de lux. Este potrivită în special pentru tenul gras.
Concentrația în cosmeticele aromatice este de 0,1 până la 0,5%. Mirosul de liliac se armonizează deosebit de bine cu ylang ylang, iasomie, trandafir și frangipani.
Există un parfum natural de liliac? Dacă cineva ne-ar fi spus în urmă cu 20 de ani că există așa ceva ca „ulei de liliac”, nu am fi crezut sau am fi susținut că parfumul natural al liliacului nu poate fi extras și că trebuie să fie un parfum sintetic.
Cu toate acestea, producția modernă de CO2 face posibilă obținerea de uleiuri esențiale sau extracte din părți sensibile ale plantelor. Un exotic dintre uleiurile de CO2 este extractul de liliac, care nu miroase chiar atât de înflorit pe cât s-ar putea aștepta. Mirosul poate fi descris ca fiind ușor picant până la punctul de a fi dulce, cu un strop de banane!
Pomul de liliac crește între 2 și aproximativ 6 metri înălțime. Casa liliacului este în Balcani și Orientul Mijlociu. Datorită frumuseții sale, liliacul a fost plantat în grădinile de cabane încă din secolul al XVI-lea. Perioada de înflorire a paniculelor frumoase este din aprilie până în mai. În acest timp, florile emană un parfum minunat de liliac. Ca simbol al florii, florile magnifice reprezintă dragostea romantică și inocentă. În medicina naturistă, primăvara se colectează părți din scoarță, frunze și flori proaspete. Ingredientele uscate sunt folosite împotriva febrei și indigestiei. Se spune că un macerat din flori de liliac ajută la tratarea bolilor reumatice.
Extractul de liliac este obținut prin extracția cu CO2. Unele ingrediente ale extractului de liliac includ beta-ocimene (antiseptic, antibacterian, relaxant), linalol (antibacterian, relaxant), benzoat de benzil (stimulant, afrodisiac) și urme de carvacrol (antiseptic, anticonvulsivant). Extractul de liliac este folosit în principal în îngrijirea pielii și parfumuri de lux. Este potrivită în special pentru tenul gras. Concentrația în cosmeticele aromatice este de 0,1 până la 0,5%. Mirosul picant spre dulce de liliac se armonizează deosebit de bine cu ylang ylang, iasomie, trandafir și frangipani.
Idei de retete cu extract de liliac
Compresa de fata pentru ten gras
1/2 litru de apă
1 picătură liliac
1 picătură de lavandă
Mod de preparare: Se încălzește apa și se lasă să se răcească puțin. Adăugați uleiuri esențiale și amestecați. Înmuiați un prosop mic, stoarceți-l ușor și puneți-l pe față.
Crema cu unt de shea si liliac
20 g unt de shea organic
10 ml ulei de migdale organic
30 de picături liliac în jojoba 20:80
10 picături Oud Attar în Jojoba 10:90
5 picaturi Trandafir Alba in Jojoba 10:90
3 picături de portocale amar
Mod de preparare: Amestecați untul de shea într-un blender până devine pufos. Se amestecă treptat uleiul de migdale. Apoi amestecați uleiurile esențiale și umpleți borcanul. Crema delicată de shea cu liliac poate fi folosită ca o cremă bogată de față anti-îmbătrânire iarna. Este potrivită în special pentru pielea aspră și pretențioasă și ca o cremă parfumată de bine pentru serile atmosferice.
Instrucțiuni de utilizare: Extractul de liliac minunat parfumat este relativ vâscos și trebuie încălzit ușor într-o baie de apă înainte de utilizare.
Voi ati folosit uleiul de liliac? Va place?
Cum il folositi? Ce rezultate sau placeri aveti cu el?
Scrieti in comentarii experientele voastre !
O zi cu parfum de liliac va doresc!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *