Uleiul de catina

Uleiul de catina

 

Uleiul nativ  de cătină din Austria este un ulei de îngrijire valoros pentru întărirea pielii, pregătirea pielii pentru vară și servește în general ca ulei protector pentru piele și mucoase. Folosit atât intern, cât și extern, uleiul de cătină portocaliu strălucitor este o parte importantă a îngrijirii în aromaterapie.

Uleiul de cătină îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate pentru alimente. Datorita productiei atente, este deosebit de aromat, fructat si plin de energie vitala.

Vitamina E conținută în mod natural ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Provitamina A conținută contribuie la menținerea vederii normale.
Uleiul nativ de pulpă de cătină este folosit cu mare succes în aromaterapie deoarece hrănește și îngrijește pielea, țesutul pielii devine neteda și mecanismele de protecție ale pielii sunt susținute. Uleiul de cătină este un ulei de ingredient activ și, prin urmare, trebuie aplicat pe piele diluat.

 

 

Uleiul de cătină patează puternic, așa că vă rugăm să aveți grijă la îmbrăcămintea deschisă la culoare.
Pentru a pregăti pielea pentru expunerea la soare în timpul verii, uleiul de cătină se poate  lua intern.

 

Uleiul natural de cătină are multe domenii de aplicare:
> Protecție solară din interior – pregătirea pielii pentru vară
> Îngrijirea pielii stresate de soare
> Îngrijirea pielii pentru acnee și cicatrici
> Previne formarea ridurilor
> Ideal pentru profilaxia decubitului
> Bogat în vitamina E și provitamina A

 

Utilizarea internă a uleiului de cătină bio

 

Pentru a pregăti pielea pentru primăvară, se recomandă cura cu ulei de catina pentru cateva saptamani sau luni. Copiii pot lua si ei zilnic ulei de cătină. O anumită protecție naturală a pielii se poate construi cu aceasta terapie pregătitoare, mai ales dacă aveți tendință la alergii la soare și dacă aveți tipuri de ten deschise. Uleiul se poate lua pur, dar dacă nu vă place, îl puteți amesteca și cu iaurt sau muesli.

 

Utilizare externa a uleiului organic de cătină

Uleiul de cătină are, de asemenea, un efect preventiv și de întărire asupra pielii atunci când este aplicat extern și regenerează pielea stresată de soare. Deoarece uleiul pateaza atat de puternic, se foloseste în cantitate redusa impreuna cu alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale, altfel va fi prea mult portocaliu si va pata. Puteți pregăti uleiul personal de masaj amestecând, de exemplu, ulei de migdale cu  ulei de cătină și adăugând alte uleiuri după dorință.

 

Eu am folosit acest ulei intern si este uleiul meu vegetal preferat dintre toate pana acum. Are un gust foarte placut, nu este acru ca si sucul de catina, este racoritor si bland la gust.

Îl folosesc si in uleiurile mele pentru regenerarea pielii, pentru protectie si întinerire.

Voi cum folositi acest ulei?

 

Uleiul de catina este foarte bun pentru anumite afectiuni ale pielii si se poate introduce in uleiurile si cremele pentru pielea cu probleme.

 

Daca nu stii sa folosesti acest ulei si crezi ca ai nevoie de el pentru corpul tau si pentru pielea ta, iti recomand cursul meu “Uleiurile esentiale pentru frumusete” care va incepe in 3 iunie ora 19:30, unde vei invata exact cum sa folosesti acest ulei pentru lotiunile de corp, pentru problemele de piele, cum sa faci cura intern (pe cat timp si ce cantitate sa iei), cum sa il folosesti pentru afectiunile de piele si protectie, in ce cantitate va trebui folosit.

Ai vazut cat de benefic este acest ulei si cat de important in aromaterapie.

 

Detalii despre curs, despre pret si cuprinsul cursului, vei gasi pe acest link:

Curs Uleiurile esentiale pentru frumusete

 

Te astept cu drag!

 

Catalina

Leave a Comment

Your email address will not be published.